Teatrar tvingas införa hårdare restriktioner

Nyheter.
Wiener Staatsoper är stängd till 13 december och strömmar nu föreställningar. Arkivbild. (Foto: Ronald Zak/AP)

VACCINPASS. Teatrar och operahus Wien, Leipzig och München är återigen stängda eller belagda med restriktioner på grund av pandemin och ökad smittspridning. Operan i München kräver både vaccinpass och negativt provsvar.

Det konstaterar NY Times som gjort en sammanställning över läget på europeiska teatrar. I Wien är alla föreställningar inställda till 13 december efter den nedstängning som inleddes 22 november. Wiener Staatsoper har återgått till att strömma föreställningar. Även premiären av “Don Giovanni” den 5 december i regi av Barrie Kosky kommer att strömmas.

I München spelar Bayerische Staatsoper nu sina föreställningar med 25 procents publikbeläggning. Publiken måste uppvisa vaccinationspass eller ha tillfrisknat från covid-19. Därtill måste besökarna också kunna visa ett negativt provsvar och bära munskydd för att få komma in.

I Berlin får teatrarna ta emot fulla salonger så länge besökarna kan visa vaccinationspass, att de tillfrisknat från sjukdomen eller ett negativt provsvar. Sara Boehler, talesperson på teatern Sophiensaele, säger dock till NY Times att teatern inom kort tänker kräva både vaccinationspass och ett negativt provsvar. Hon förväntar sig att myndigheterna inför ett sådant krav inom en eller två veckor och vill ligga steget före.

TT NYHETSBYRÅN

Det senaste från Nyheter

0 0kr