SVT har inte råd att göra tv-serier

Nyheter.
Den nya säsongen av “Tunna blå linjen” med bland andra Gizem Erdogan får bara åtta avsnitt (foto: SVT)

KONKURRENS. SVT har inte längre råd att göra långa tv-serier. De senaste åren har det blivit dyrare för SVT att producera tv-serier, vilket kan leda till att de i framtiden får kortare eller färre avsnitt, säger Anna Croneman, programchef på SVT drama till Kulturnytt.

Redan nu kan man peka på att den nya säsongen av succéserien “Den tunna blå linjen” bara får åtta avsnitt, medan den första säsongen bestod av tio.

Konkurrensen från strömningsplattformar är stor och kostnaden för att producera tv-serier har de senaste fyra åren ökat med omkring 20 till 25 procent. Anna Croneman säger till Kulturnytt att SVT, i värsta fall, inte längre kommer att ha råd med de sju serier som de årligen är med och samproducerar.

– Vi använder nog pengarna på klokast sätt, men nu SVT har inte längre råd att göra långa tv-serier. De senaste åren har det blivit dyrare för SVT att producera tv-serier, vilket kan leda till att de i framtiden får kortare eller färre avsnitt, säger Anna Croneman, programchef på SVT drama till Kulturnytt.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr