Ramqvist skriver novell för Moderna Museet

Nyheter.
Författaren Karolina Ramqvist är aktuell med en novell, som hon skriver för Moderna Museet. Arkivbild. (foto: Fredrik Sandberg/TT)

MUSEINOVELL. Karolina Ramqvist ger ut en novell i samarbete med Moderna Museet. Novellen är baserad på konstnären Vera Nilssons två verk “Sagor” och “Lampsken”.

Under året som gått har författaren fått röra sig fritt i Moderna Museets salar, under tiden som det har varit stängt för allmänheten. Uppdraget har varit att utforska om något av verken i samlingen kunde fungera som inspirationskälla till en litterär text.

“När jag fick frågan om att skriva en novell med utgångspunkt i ett verk i samlingen tänkte jag först välja Christodoulous Panayiotous terrakottagolv ‘Dagar och sekler’ från 2013, som ju är något helt annat än ‘Lampsken’ och ‘Sagor’. Men hur jag än gjorde kom jag hela tiden tillbaka till de här målningarna från 1930-talet”, säger Karolina Ramqvist i ett pressmeddelande.

Novellen kommer att finnas till försäljning i museets butik.

Projektet är en fristående fortsättning på “Moderna Museet &”, där en kulturutövare bjuds in till museets samling, för att skapa någonting inom sitt respektive uttryck. Tidigare har artisten El Perro del Mar varit en del av projektet.

TT NYHETSBYRÅN

Det senaste från Nyheter

0 0kr