Öppet tackbrev till Anna Serner

Nyheter.
Anna Serner tillägnas ett öppet tackbrev efter beskedet om att hon slutar som vd för Svenska filminstitutet. (Foto: Fredrik Sandberg/TT)

AVTACKNING. I ett öppet brev tackar företrädare för 50 organisationer inom film- och tv-branschen Svenska filminstitutets vd för hennes insatser för jämställdhet och rättvisa. Anna Serner hyllas bland annat för initiativet “50/50 by 2020” som lanserades på Cannesfestivalen 2016.

“Det är omöjligt att överdriva betydelsen av ditt arbete för jämställdhet mellan könen. Sedan du tog över rodret på Svenska filminstitutet 2011 har du varit en orubblig kraft för kvinnor på alla nivåer i branschen”, skriver organisationerna i brevet som initierats av organisationen Women in Film & Television International.

Serner, som meddelade sin avgång i tisdags, har bland annat haft ett uttalat mål om att filmstöden ska fördelas lika mellan män och kvinnor. Samtidigt som hon uppskattats för det arbetet har hon också utsatts för kritik, bland annat för att svensk film inte lyckats nå publik på senare år.

TT Nyhetsbyrån

Det senaste från Nyheter

0 0kr