Nyskriven pjäs i Lumors höstprogram

Nyheter.
Oskar Thunberg. (Foto: Ola Stenström)

SCENKONST. När scenkonstkompaniet Lumor presenterar sitt höstprogram finns bland annat en nyskriven pjäs av David Wiberg och Oskar Thunberg.

Wiberg är författare, skådespelare och komiker, och Thunberg är regissör, dramatiker och skådespelare och en av Lumors konstnärliga ledare. Duon har tidigare skrivit Här kommer alla känslorna på en och samma gång som sattes upp på Unga Dramaten 2017. Den nya pjäsen Content beskrivs som en mörk poetisk framtidssaga som gör upp med vår tids fixering vid tydliga säljbara berättelser.

– Jag är otroligt peppad på Content, som David och Oskar kokat under pandemin. Och så glad att stockholmspubliken äntligen får chans att se Blue Air. Den som har erfarenhet av psykisk ohälsa, är anhörig, jobbar inom psykiatrin eller bara är sugen på riktigt bra teater, missa inte!  säger Paula Stenström Öhman, konstnärlig ledare för Lumor.

Även Paula Stenström Öhman själv har skrivit en pjäs som får premiär under hösten. Blue Air beskrivs som ”en ömsint resa genom en samtida verklighet, från själens mörkaste skrymslen och hela vägen upp i det blå.”

Scenkonstkompanit Lumor har varit verksamt i Stockholm sedan 2004.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr