Ny radioserie om krisande unga män får premiär i juni

Nyheter.
P3 Serie Systemet. (Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

PODD. I juni släpper P3 Serie på Sveriges Radio sin nya poddserie Systemet. En thriller med inspiration från både Fight Club och Baader Meinhof.

Systemet är en serie i sex delar och beskrivs som ett ljuddrama om toxisk maskulinitet där vi får följa en ung mans radikalisering och hur hans omgivning försöker stoppa honom. Berättelsen kretsar kring den 25-åriga Adde som går med i ett program med löften om att göra honom vältränad och lyckad, med en dold politisk agenda som påminner om både incelrörelsen och Baader Meinhof-ligan.

–  Väldigt sällan talas det om mekanismerna och processerna för hur radikaliseringen av de här unga männen går till. Vi föreställer oss en skuggvärld någonstans längst inne i internets mörkaste vrår, och förvånas varje gång ännu ett våldsdåd sker, säger seriens regissör Lola Zackow i ett pressmeddelande.

I huvudrollen som Adde hörs Simon Lööf och i rollen som hans syster hörs Helmon Solomon. De tre första avsnitten släpps den 16 juni i appen Sveriges Radio Play, och resterande avsnitt släpps veckan efter.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr