Ny konstsatsning i Husby

Nyheter.
En ny konstsatsning görs i Husby. (Foto: Matilda Rahm)

KONST. Husbys konst- och kulturarrangörer anordnar Järvas största konstutställning under första veckan i juni.

Det är konst av både etablerade som okända konstnärer som visas, och lokalerna där verken går att se finns runtom i Husby.

– Förorten är både mitt motiv och mitt hem så jag är väldigt glad att få ställa ut här som första gång, säger konstnären Luciano Quinteros i ett pressmeddelande.

Verken har valts ut av en jury bestående av representanter från Folkets Husby, Kulturhuset Stadsteatern, Husby konsthall, Husby bibliotek, Kulturskolan Stockholm i Husby och Framtidens Hus.

– Vi i närverket Husby Kulturkvarter samarbetar årligen kring olika arrangemang i Husby, i år kläcktes denna idé om en gemensam Konstsalong, för att ge många möjlighet att visa sin konst, kanske för första gången, eller på ny plats och för att nå ut och välkomna nya besökare till Husby, säger Kerstin ”Piglet” Wikström, Verksamhetschef på Husby konsthall.

Husby Konstsalong är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern, Folkets Husby, Husby konsthall, Kulturskolan Stockholm i Husby, Framtidens hus och Husby bibliotek och Svenska bostäder.

– Jag tycker det känns fantastiskt att få samarbeta med alla som arbetar med kultur och konst i Husby, och jag tror att vad vi gör något tillsammans öppnar för fler samarbeten, säger Olof Hanson, Konstnärlig ledare på Kulturhuset Stadsteatern i Husby.

Utställningen invigs under Järvaveckan 2022.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr