Mörk fars när Suzanne Osten gästar Unga Klara

Nyheter.
Suzanne Osten återvänder som gästregissör till Unga Klara – där hon regisserar bakom en skärm, på grund av coronapandemin. Foto: Jonas Ekströmer/TT

BARNTEATER. Suzanne Osten tar en kalkylerad risk – trots coronapandemin återvänder hon som gästregissör till den teater hon en gång startade. Med “Buster Keaton på månen” undersöker hon återigen dynamiken i en dysfunktionell familj.

Bakom en stor plastskärm ger Suzanne Osten regi till skådespelarna på Unga Klara i Stockholm. Pjäsen skulle egentligen ha fått premiär i mars men sköts upp på grund av coronapandemin. Trots att hon hör till en riskgrupp på grund av sin ålder ville Suzanne Osten gästregissera på den teater hon en gång grundade – och hon gör det på avstånd, med visir och munskydd.

Elin Swedenmark/TT

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr