Maxida Märak: Tål bara inte orättvisor

Nyheter.
Titeln ”Arvet” kommer från det som Maxida Märak vill ge i arv till sin dotter. ”Det finns också många saker som jag inte vill att hon ska ärva”, säger hon (foto: Henrik Montgomery/TT)

SKIVAKTUELL. Svin och gruvbolag kan dra långt åt helvete. För Maxida Märak är kampen för rättvisa och musiken samma sak.

– Jag önskar att världen såg annorlunda ut, men det gör den inte, säger rapparen som är aktuell med ny musik.

Fakta: Maxida Märak

Är född 1988 i Stockholm. Bor numera i Jokkmokk med sin dotter.

Deltog 2014 i programmet ”Sápmi sessions” på SVT och skivdebuterade samma år. Som skådespelare har hon haft roller i bland annat tv-serien ”Midnattssol”. Har även synts i TV4:s ”Så mycket bättre” och varit sommarpratare i Sveriges Radio.

Är aktuell med nya ep:n ”Arvet” och med en kommande Sverigeturné.

Turnéplan: 3/3 Göteborg, 4/3 Linköping, 5/3 Uppsala, 25/3 Stockholm, 1/4 Bollnäs, 2/4 Luleå, 6/4 Västerås, 8/4 Östersund, 9/4 Umeå, 22/4 Örebro, 23/4 Malmö.

Trots allt är Maxida Märak väldigt glad för tillfället. Hon är på turné i Nordnorge och känslan av att få vara ute och spela igen efter pandemin är berusande.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr