Lea Porsager för samman andlighet och kvantfysik

Nyheter.
Konstnären Lea Porsager är aktuell med sin första stora separatutställning i Sverige, på Moderna Museet i Stockholm. (Foto: Les Kaner)

KONST. Hennes första stora separatutställning i Sverige blev uppskjuten på grund av pandemin. Men nu öppnar “Stripped” på Moderna Museet i Stockholm – där Lea Porsager låter kvantfysik, andlighet och feminism korsbefrukta varandra.

Fakta: Lea Porsager

Lea Porsager är född 1981 i Frederikssund och har en examen från Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn och Städelschule i Frankfurt am Main. 2018 invigdes hennes “Gravitational ripples” på Djurgården i Stockholm – ett jordkonstverk som ska hedra de svenska offren för tsunamikatastrofen i Sydostasien.

Tidigare har hon deltagit i utställningar som “documenta 13” (2012) och den 14:e Istanbul-biennalen (2015).

För närvarande doktorerar hon vid Konsthögskolan i Malmö med projektet “Cunt-splicing thought-forms. Promiscuous play with quantum physics and spirituality”.

“Stripped” på Moderna Museet i Stockholm är Lea Porsagers första stora separatutställning i Sverige. Den skulle ha öppnat den 21 november men öppnar istället 25 mars 2021. Slutdatumet har ändrats till den 16 maj.

Det är egentligen flera månader sedan danska Lea Porsager skulle ha invigt sin första utställning på Moderna Museet i Stockholm. Men coronapandemin har försenat “Stripped”, från november förra året till 25 mars i år. Och nu kan varken konstnären eller kuratorn närvara – på grund av reserestriktioner från och till Danmark.


Elin Swedenmark/TT

Det senaste från Nyheter

0 0kr