Jens Lekman släpper gamla album på nytt

Nyheter.
Jens Lekman. (Foto: Ellika Henriksson)

ALBUMSLÄPP. Jens Lekman släpper två album. Det rör sig om nyutgåvor av skivor som inte längre finns kvar i sina originalversioner.

Göteborgssonen Jens Lekman har sedan debuten 2004 utkommit med en rad hyllade album. Men 2011 försvann samlingsalbumet Oh You’re So Silent Jens från strömningstjänsterna, och i början av 2022 gick skivan Night Falls Over Kortedala från 2007 samma öde till mötes. Nu släpper Jens Lekman och skivbolaget Secretly Canadian albumen i på nytt.

Den huvudsakliga låtordningen är samma, men vissa låtar har spelats in på nytt, mixats om och albumen har även nya spår och fått nya namn. Oh You’re So Silent Jens blir till The Cherry Trees Are Still in Blossom och Night Falls Over Kortedala får heta The Linden Trees Are Still in Blossom.

– Dom här nya skivorna är som portaler som kan leda en till originalskivorna om man vill. Till en annan tid och plats där man kunde jobba med och sprida sin musik på ett annat sätt, säger Jens Lekman i ett pressmeddelande.

Jens Lekman spred till en början sin musik genom internet. Det internationella genombrottet kom 2007, och albumet Night Falls Over Kortedala – ett av de två album som nu släpps på nytt – rankades nyligen som ett av de 100 bästa albumen under ”the 21st century so far” av tidningen The Guardian.

The Cherry Trees Are Still in Blossom har redan släppts digitalt och The Linden Trees Are Still in Blossom släpps digitalt den 4 maj. Båda albumen släpps fysiskt den 4 juni, meddelar Jens Lekman och skivbolaget.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr