Hållbar rymdpumpa – nytänk på Wanås konst

Nyheter.
“Solaris”, Peter Linde Busks pumpaliknade installation mäter fyra meter i diameter. Besökarna kan gå in i den (foto: Mattias Givell)

SKULPTURPARK. En rymdpumpa och böljande kokonger av tejp. Den danske konstnären Peter Linde Busk och konstkollektivet Numen/For Use bygger världar att träda in i på Wanås konst, därtill av nya miljövänliga material.

Fakta: Wanås konst

Wanås konst är en skulpturpark och konstcentrum som ligger intill Vanås slott i Östa Göinge, Skåne. Satsningen invigdes 1987 på initiativ av Marika Wachtmeister och drivs av Stiftelsen Wanås utställningar. I skulpturparken finns i dag ett 70-tal platsspecifika installationer av konstnärer som Robert Wilson, Nathalie Djurberg och Hans Berg, William Forsythe, Ann Hamilton, Jenny Holzer, Yoko Ono, Ann-Sofi Sidén med flera.

Erika Josefsson/TT

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr