Folkparksturnéerna kommer tillbaka

Nyheter.
Turnéer i folkparker har varit ett klassiskt sommarnöje. Nu är de på väg tillbaka igen, efter ett inställt år på grund av pandemin. (Bild: TT/arkiv)

ÅTERKOMST. Efter ett historiskt avbrott förra året, när de centralt producerade turnéerna ställdes in för första gången sedan 1905, drar Folkets Hus och Parker försiktigt i gång de mindre turnéerna igen.

Barn- och familjeprogram blir först ut på scenerna. Dockmusikalen ”Fjärilar i magen” och föreställningen ”Sjung med Pettson och Findus” åker ut på två långa turnéer, följt av ”Nalle Clown” med Nalle Laanela. Totalt gör dessa tre akter 55 nedslag runt om i hela landet.

För 25:e året blir det också sommarkurser i nycirkusträning med Cirkus Cirkör, som gör åtta veckolånga stopp från Piteå till Ronneby. I augusti visas musikalfilmen ”En del av mitt hjärta” som utomhusbio på ett flertal orter.

”Vi är otroligt glada att kunna berätta att folkparksturnéerna är tillbaka. Det var tungt och tomt för både arrangörer och publik när vi blev tvungna att ställa in förra året, men nu ser det betydligt ljusare ut”, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker i ett pressmeddelande.

TT Nyhetsbyrån

Det senaste från Nyheter

0 0kr