“Dold stjärna” får Adam Alsings första pris

Nyheter.
Första priset till Adam Alsings minne går till en studioman på TV 4. Arkivbild. (Foto: Henrik Montgomery/TT)

ALSINGS PRIS. En “dold stjärna” blir den första pristagaren som utses av Stiftelsen Adam Alsings minne.

Caroline Nester är en studioman som jobbar bakom kulisserna på TV4:s Nyhetsmorgon, och i motiveringen sägs att hon personifierar “arbetsglädje, kamratskap och konstruktiva lösningar” och att hon “behandlar alla arbetskamrater med samma värme oavsett om det är en rutinerad stjärna eller en nervös praktikant”.

“Det känns otroligt roligt att vår stiftelses första pristagare är en person som verkligen verkar i Adams anda. Att helt osjälviskt lyfta fram sina kollegor och att alltid jobba för att producera bra sändningar är något som Caroline Nester har gjort i många år, säger Patrick Ekwall”, en av stiftelsens initiativtagare, i ett pressmeddelande.

Priset, som är på 25 000 kronor och en statyett designad av Oscar Kylberg, instiftades för att i Adam Alsings anda främja personer och initiativ som verkar för laganda och allas lika värde i främst mediebranschen. Tanken är också att inspirera och uppmuntra unga människor att våga tro på sig själva. Initiativet togs av Adam Alsings familj, samt av Patrick Ekwall, Henric von Zweigbergk och Boris Kuzmic.

Adam Alsing gick bort 2020 i sviterna av covid-19.

TT NYHETSBYRÅN

Det senaste från Nyheter

0 0kr