Den svenska coronastrategin blir film

Nyheter.
Socialminister Lena Hallengren (S) och statsepidemiolog Anders Tegnell håller pressträff på regeringskansliet. Nu ska den svenska modellen skildras i en dokumentär. Arkivbild. (Foto: Naina Helén Jåma/TT)

CORONADOKUMENTÄR. Årets sista produktionsstöd har delats ut av Svenska Filminstitutet och bland filmerna som får tillskott i kassan märks en Medelhavsnoir som utspelas i den svenska e-gamingkolonin på Malta och en dokumentär om den svenska coronastrategin.

Dokumentären “Bakom den svenska modellen” av Viktor Nordenskiöld skildrar Sveriges pandemistrategi bakom kulisserna. Den avhandlar landets kontroversiella no-lockdown-kamp. Filmen tar upp kritik, hyllningar, tvivel och besvikelser i processen. Sveriges plötsligt världsberömda statsepidemiolog Anders Tegnell samt socialminister Lena Hallengren (S) skildras också.

Axel Peterséns “From Malta to Oblivion”, med Joel Spira och Christopher Wagelin i de ledande rollerna, handlar om skuld, flykt och förlåtelse i skuggan av den svenska e-gamingkolonin på Malta.

Peterséns “Toppen av ingenting” från 2018 tävlade vid Berlins filmfestival och Guldbaggenominerades för bästa regi och för bästa kvinnliga huvudroll (Léonore Ekstrand).

NYHETSBYRÅN

Det senaste från Nyheter

0 0kr