Branschen om evenemangsstöd: Kan behövas mer

Nyheter.
Joppe Pihlgren på Svensk Live är glad över att det inte sker några inskränkningar för konserter. Arkivbild. (Foto: Heiko Junge/NTB/TT)

FÖRLÄNGT STÖD. Evenemangsstödet förlängs och ska även gälla under det första kvartalet 2022, meddelade finansminister Mikael Damberg (S) på tisdagens pressträff.

– Det är vi positiva till, men det kan också behövas andra stöd riktade till kulturbranschen, säger Joppe Pihlgren, verksamhetschef på Svensk Live, till TT.

Joppe Pihlgren är positiv till att det inte införs några inskränkningar gällande konserter.

– Vi får köra på med konserter om vi har vaccinbevis. Det tycker vi är bra och ger en hållbarhet, säger han.

Svensk Live är positivt inställda till vaccinbevis, men enligt Pihlgren kan det leda till att arrangörer får ökade kostnader.

– Därför är det jättebra med evenemangsstödet, men troligt är att det inte räcker. Det kan också behövas andra stöd för särskilda behov riktade till kulturbranschen. Något sådant kanske man också skulle behöva så att branschen kan återhämta sig.

Merkostnader kan också ligga i att arrangörer kan behöva öka på sina marknadsföringsinsatser.

– Man har tidigare fått riktade kulturstöd och det är möjligt att man behöver fortsätta med det också. Det håller vi på att titta på nu.

Beskedet om evenemangsstödet meddelades på tisdagens pressträff där nya åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19 presenterades. Det gäller i första hand det ordinarie omställningsstödet för enskilda näringsidkare och för handelsbolag, enligt Damberg.

Veronika Åström/TT

Det senaste från Nyheter

0 0kr