Återstartsstödet öppnar nya möjligheter för SITE

Nyheter.
Produktionsstödet SITE i Farsta. (Foto: Emelie Johansson)

ÅTERSTART. Tack vare kulturrådets återstartsstöd expanderar produktionshuset SITE i Farsta under 2022.

SITE är ett nationellt och nordiskt residenscenter för scenkonst, som under året ger möjlighet för konstnärer att söka sommarresidens för tillgång till studios och arbetsplatser. Under hösten erbjuds en liknande residens till koreografer, som tilldelas en konstnärlig mentor. Residenserna utlyses under våren.

Samtidigt får residenscentret en ny verksamhetschef, när Anne-Sofie Ericsson slutar.

– Det har varit 10 fantastiska år med SITE, både på Telefonplan och nu på Konstverket i Farsta. Tillsammans med styrelse och medarbetare är jag både glad och stolt över utvecklingen av SITE:s verksamhet och det produktionshus för scenkonst vi har skapat för konstnärer och konstnärlig verksamhet. 10 år är många år, som gått extremt fort. Det har varit spännande, utmanande och kul att jobba med SITE men till sommaren är det dags för mig att utveckla livet som frilansande inom konst och kultur, säger Ann Sofie-Ericsson i ett pressmeddelande.

Ericsson ersätts av koreografen och dansaren Emelie Johansson, nuvarande projektledare, som jobbat på SITE sedan 2019.

– Platser som SITE betyder oerhört mycket för scenkonsten och för många konstnärer. Det som är unikt för SITE på Konstverket i Farsta – och extra roligt för oss som arbetar här – är mångfalden av olika konstnärliga uttryck som samsas under samma tak. Jag ser mycket fram emot att få arbeta vidare med SITE som produktionsplats och erbjuda mer stöd till fler konstnärer framöver i våra fantastiska lokaler, säger Emelie Johansson.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr