Anklagad skådespelare blir av med sin Bafta

Nyheter.
Den brittiska skådespelaren Noel Clarke anklagas för sexuella ofredanden av 20 kvinnor. (Foto: Joel Ryan/Invision/AP)

ANKLAGELSER. Den brittiska skådespelaren Noel Clarke anklagas för sexuella ofredanden, trakasserier och mobbning av 20 kvinnor.

Bland annat ska Clarke ha smygfilmat auditions på nakna scener, tafsat och hotat med att avskeda anställda mellan 2014 och 2019.

Efter en granskning gjord av tidningen The Guardian drar Bafta, den brittiska film- och tv-akademin, in det pris skådespelaren mottog så sent som i april i år för ”enastående bidrag till brittisk film” och avslutar hans medlemskap.

Noel Clarke är en välkänd filmprofil i Storbritannien och har under sin långa karriär medverkat i tv-serien ”Dr Who” och filmtrilogin ”Kidulthood” (2006), ”Adulthood” (2008) och ”Brotherhood” (2016).

Noel Clarke nekar till anklagelserna och säger till The Guardian att han aldrig i sin karriär tagit emot klagomål på sitt beteende.

”Om någon som jag har arbetat med känt sig obekväm eller kränkt så ber jag uppriktigt om ursäkt. Jag förnekar kraftigt alla påståenden om sexuella ofredanden eller trakasserier och tänker försvara mig mot dessa falska anklagelser”, säger han.

TT Nyhetsbyrån

Det senaste från Nyheter

0 0kr