Noterat: “Finaste!”

Noterat.

ANVÄND DENNA! Noterat_vinjettbild_Opulens_noterat

INTERNETIDIOTI. Hur mycket hälsofixerad “åh titta på mig i min halvreligiösa yogaställning utstrålande sundhet” tål egentligen de sociala medierna? Alla såklart med kommentarstrådar bestående av enordigt dyrkande i stil med “finaste!” Och en samling helt slumpmässiga så kallade emojis. En fågel. En fjäril. En blomma.

Ja den självfixerade anti-intellektualismen har sannerligen gått ihop med det splittrade postmoderna dravlet.

Mänskligheten har tydligen förlorat förmågan att uttrycka sig i längre sammanhängande meningar utan i stället likt en rökelsedoftande flower power-hippie utstöta affirmativa läten i form av ospråkliga små symboler som bara förstärker känslan av att all athensk ryggrad och preussisk spänst i själen regredierat till ett kindergartenträsk. Det är ett tecken på hela samhällsparadigmets ruttenhet när ordet och grammatiken vittrar till förmån för “härlighet” och “energi”. Den nya mjukfascismen i må bra-kläder.

Jesper Nordström

LÄS FLER NOTISER

Jesper Nordström är kulturskribent med inriktning på litteratur och idéhistoria, med särskilt intresse för modern poesi och tysk prosa. Han har även gjort resereportage från Berlin och Köpenhamn med inriktning på arkitekturhistoria.

Det senaste från Noterat

0 0kr