Noterat: Dom blåbruna som tv-serie

Noterat.

ANVÄND DENNA! Noterat_vinjettbild_Opulens_noterat

RETRO. I dessa ideologiskt urvattnade tider när det är vilset i alla fall till höger och trångt i mitten kanske det är dags att hämta upp något edgy och mindre polerat samt murrigt från det vilda 70-talet. Får jag föreslå att Ulf, Ebba och Jimmie svidar om till tv-serien Tårtan med Frasse, Hilding och Janos.

Nyamko får vara den trötta Sonja Åkesson som egentligen inte orkar mer och bara skänker bort rörelsen efter att hennes desperata försök att rädda verksamheten med lite flashiga kändisar bakom disken misslyckats. Helt i linje med att det gamla bedagade konditoriet låg bortåt Hornstull där det nu är full sving med absinth-glass och lakritsprovningar.

Manuset från serien är bara att ta över och kan kretsa kring att misslyckas hela tiden med göra en bra tårta då nyliberalism, värdekonservatism och gröna entreprenörer inte passar ihop. Eh, just det Annie glömde vi… Nå hon kan kanske vara nån beskäftig gapig inspektör för miljönämnden. Jimmie Åkesson blir utmärkt som den där springpojken på cykel som går lite jobbiga ärenden i smyg och får slicka smetskålen bara han inte säger var han jobbar. Exempelvis kan han göra lite uttalanden om hårdare tag och islam som den hale vattenkammade Ulf inte vill ska komma från den egna munnen. “Och så sist men inte minst en liten ros av BRUN choklad”.

Jesper Nordström

LÄS FLER NOTISER

Jesper Nordström är kulturskribent med inriktning på litteratur och idéhistoria, med särskilt intresse för modern poesi och tysk prosa. Han har även gjort resereportage från Berlin och Köpenhamn med inriktning på arkitekturhistoria.

Det senaste från Noterat

0 0kr