Nya ljud: Nuna, Bink och Lou Reed

Musik.
Montage: Opulens. Grundbild: Pixabay.com

POP/ROCK. Hanna Chawki sitter på tåget till Skåne och lyssnar på en rappande flicka, rock från Essex och en demo med Lou Reed som först nu offentliggjorts.

Vi befinner oss i juni 2022.  Folk faller som käglor, flippar och gräver sig fram ur sin misär för att fira semester. Jag har hittat ett band som rullar och rockar tajt och skönt. The Cowboys, från Indiana. Lyssna på “Leather Rocket” från 2017 till exempel.

Det gungar och musiken suger en till sig  och sången är exemplarisk.

Det finns en rappande flicka i New Jersey som precis släppte en tuff, dansvänlig singel med den övergripande titeln “Chump change“. Audrey Nuna, född Audrey Chu, är 23 år och signad av Arista Records.

Hennes röst är slö, fräck och lidelsefull. ”Sardines” är denförsta låten. Man känner sig genast cool och börjar svänga runt på tåget mot Skåne. Min slutdestination är förresten Sjöbo.

Upproriskt, musikaliskt och friska tjut. Bra att ha i lurarna för att hålla fokus på livets glädjeämnen om man råkar sitta bredvid en högröstad, gnällig brud som vill dra ned en i skiten.

Ett annat band som funkar när man behöver behärska sin ilska på tåget är Bilk från Essex, Storbritannien.

Det rör sig om rock & rap med brittisk accent.

De har precis släppt singeln “Hummus and Pitta“. Rättframt och energiskt. Pigga fina killar. Annat än ruggugglan bredvid mig.

Man kan även roa sig med en demoversion av “I’m waiting for my man” med Lou Reed, inspelad maj 1965.

Den släpptes först häromdan ut till offentligheten. En välgärning att sprida välmående genom  stilla blänk av 60-tal,  munspel och gitarrklink.

Hon som sitter bredvid mig kommer nog aldrig kunna njuta av Lou Reed som jag gör. Det låter som om Lou sitter nedsjunken i en brun sammetssoffa med håliga strumpor, en spliff, kaffe, cigg, en sovande tjej, heroin och sprit.

Solen lyser in i vardagsrummet i New York.

Det goda livet.

Sjöbo nästa! Ha en fin sommar!  Tjoflöjt!

HANNA CHAWKI
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Musik

0 0kr