Livsbejakande liveinspelning med legendarisk trummis

Musik.
Bengt Stark är aktuell med en liveinspelad skiva.
Bengt Stark är aktuell med en liveinspelad skiva.

JAZZ. Det musikaliska samspelet kännetecknas av en kollektiv improvisation, kärnfulla musikaliska uttryck och en egensinnig lekfullhet och klädsam lätt disciplin, skriver Bo Bjelvehammar, som lyssnat på en färsk platta med Bengt Stark trio/kvartett.

Live at Glenn Miller Café
med Bengt Stark
Trio/Kvartett
Feat. Johan Hörlén
TengTones

Bengt Stark har spelat med ett antal svenska, framstående jazzmusiker och en lång rad internationella jazzlegender. Sedan 1990 undervisar han vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, som lektor i trumspel.

På denna skiva med trumlegendaren medverkar basisten Filip Augustson och pianisten Stefan Gustafson. Lägg därtill den skicklige saxofonisten Johan Hörlén.

Johan Hörlén medverkar dessutom med en egen komposition, ”Quarter Latin” som får mig att tänka på mina otaliga besök i Jardin des Plantes.

Inspelningen av skivan gjordes under två kvällar på Glenn Miller Café på Brunnsgatan i Stockholm – repertoaren är blandad med låtar av jazzgiganter som Horace Silver, Charlie Parker och John Coltrane.

Det musikaliska samspelet kännetecknas av en kollektiv improvisation, kärnfulla musikaliska uttryck och en egensinnig lekfullhet och klädsam lätt disciplin. Detta är kännetecknande för stora och kraftfulla musiker som dessa. Musiken är märkbart öppen och livsbejakande.

Använd denna bylinebild
BO BJELVEHAMMAR
bo.bjelvehammar@opulens.se

Det senaste från Musik

0 0kr