Äkta jazzglädje

Musik.
Alexander Lövmark.
Alexander Lövmark.

JAZZ. Alexander Lövmark är äkta i sin framtoning, visar lust och glädje på ett underhållande sätt – en sällsynt god manlig jazzvokalist, med en självständig röst och rytm, skriver Bo Bjelvehammar.

Little Bird  – Live in Gothenburg – med Alexander Lövmark
Prophone Records

“Little Bird” är en rak och kärleksfull hyllning till jazzens standardlåtar, till den stora amerikanska musikskatten.; standards som av Horace Silver och Billy Strayhorn.

Allt iscensatt av multikonstnären Alexander Lövmark, sångare, kompositör och arrangör. Särskilt märker jag Rodgers/Harts ”There´s a small hotel”.

Det finns klara kännetecken för Alexander Lövmark och hans medmusiker – energi, intensitet, följsamhet i tolkningarna och ett ständigt närvarande medskapande. I arrangemangen finns både en öppen nyfikenhet och en ständig strävan mot nyskapande.

Musikerna kring honom är excellenta – Carl Bagge, Axel Mårdsjö, Adam Ross, Arvid Jullander och Jorge Garcia.

Titelspåret ”Passarim, (Little Bird)” handlar om en uggla, liten som en sparv eller stare, med en sång av mjuka visslingar, den flyger i mjuka bågar, lämnar träds håligheter och erövrar hela himlen.

Alexander Lövmark är äkta i sin framtoning, visar lust och glädje på ett underhållande sätt – en sällsynt god manlig jazzvokalist, med en självständig röst och rytm.

Han har haft stora framgångar – 2017 vann han Montreux Jazz Voice Competition och 2021 blev han en två Monica Zetterlundstipendiater.

Under 2023 ger han i Sverige ett antal konserter med sitt eget band.

Använd denna bylinebild
BO BJELVEHAMMAR
bo.bjelvehammar@opulens.se

Det senaste från Musik

0 0kr