Vildsint galopp och krypande skräckstämningar

Litteratur.
Arthur Machen.

ÖVERNATURLIGT. Det finns mycket att gilla med De tre bedragarna av Arthur Machen, skriver Robert Myhreld och nämner bland annat de övernaturliga inslagen, det man bara skönjer under det explicita och de väl målade miljöbeskrivningarna. 

De tre bedragarna – eller Transmutationerna av Arthur Machen
Översättare: Jonas Wessel, även efterskrift
Hastur förlag

Arthur Machen, död 1947, var en brittisk författare som visste att berätta en och annan fantastisk historia. Både skrivna och muntliga i goda vänners lag. Ockulta, rysliga, menade att vara litet skräckinjagande. Jag har tidigare läst hans Drömmarnas berg. Jag kommer aldrig läsa den boken igen, men jag kan ändå inte lyfta ut den ur bokhyllan. Min inställning kommer sig av en helt kort återgivning av några vidriga pojkar som piskar ihjäl en hundvalp som in till slutet tror att det bara är en brysk lek.

ROBERT MYHRELD
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Litteratur

0 0kr