Sommar: Stjärnan

Litteratur.
Collage: C Altgård / Opulens. (Bakgrundsbild: Pixabay.com)

KORTPROSA. En lördag eftermiddag i september hittade Erik Skogh en samling absurd prosalyrik i skrivbordslådan. Där hade den legat och förynglat sig och nått mogen ålder. Under bearbetningen av denna absurda kortprosa, som han kallar En död dobermannpinscher, spelade han in ett antal av texterna vilka vi nu har den stora äran att få publicera nu under sommaren. Åtta texter som du också kan lyssna på, under åtta tillfällen. Idag presenterar vi den femte . För läsare med hörselnedsättning kan texten läsas HÄR.

Erik Skogh är född 1970 i Lund. Han gick skrivarlinjen i Skurup 1992-1993, är utbildad journalist och har arbetat som journalist, kulturredaktör, webbredaktör, kommunikatör, redigerare och fotograf. Skogh började sin bana som skribent 1995 på Marginalen i Svenska Dagbladet med smått surrealistiska blänkare och internettips. Hans alster har publicerats lite här och var under årens lopp, han har framfört sina texter på scen och tillhör Malmös Old School i Poetry Slam. 1996 blev han västsvensk mästare. I augusti kommer samlingen En död dobermannpinscher ut som bok. Mer info om boken HÄR.

ERIK SKOGH
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Litteratur

0 0kr