Vägen till helvetet

Underskruvat.
Collage: C Altgård / Opulens.

SIMULTANFÖRMÅGA. Iodine Jupiter begrundar villkoren i arbetslivet och effekterna av att uppvisa simultanförmåga.

Att visa sig duktig är ingen framgångsfaktor, det är en orsak till utbrändhet. Göra mycket samtidigt är ett bra sätt att misslyckas med jobbet. Bäst är när personalen står i givakt, bjuder på räksmörgås fast det är strumpor du handlar. Att inte mötas av nån idiot bakom disken som ouppmärksamt stirrar på sin nöjesskärm.

Personal med mobiler är ett stort problem för konsumenterna. Med smartphones försvinner, som vi vetat i ett decennium, gränsen mellan arbete, skola och fritid. Att koncentration, precision och kvalitet blir så mycket sämre har beslutsfattare långsamt börjat förstå. När arbetsgivaren ser att du kan kan gå och tugga tuggummi, lyssna på musik, gymma, mejla, dra barnvagn, jonglera och utföra tjänster samtidigt gnuggar han förtjust händerna.

Med fler uppgifter på jobbet får du en utökad tjänst, men till samma lön. Grattis! Bara för att du visat dig tuff, tuggat och jonglerat.

Att ha många bollar i luften samtidigt är ingen framgångsfaktor, det är en väg till helvetet.

IODINE JUPITER
iodine.jupiter@opulens.se

 

iodine Jupiter är skriftställare med tematiska verk inom dramatik, musik och litteratur. En satirisk ton är ofta vapnet som riktas mot vår tids idioti. Bakom titlar som Dom dödas pornografi och Obscen sanning ryms både skönhet och civilisationskritik. En senare publikation i denna anda är En tjänstemans meditationer.

Det senaste från Underskruvat

Foto: Adam Erdheim

Boris bevingade: Ursprunget

Plastikoperation kan omöjligen täcka ansiktsinnehavarens oändliga sorg över det förlorade Ursprunget.
0 0kr