Ragnars revansch

Underskruvat.
Bild: Ulf Nilsson

MOTSTÅND. Vi beskådar här före detta hovrättsassessor Ragnar Besk, numera pensionerad och engagerad i samhällsviktiga föreningar såsom ”Östermalmsungkarlar mot särskrivning” och ”Kampförbundet för bevarandet av Napoleonbakelser på konditori”.

Ulf Nilsson är en 49-årig illustratör med förkärlek för gammal tysk syntmusik och obskyr sciencefiction litteratur. 

Däremot har han dragit ner lite på engagemanget i ”Semikolonets vänner” då han irriterat sig mer och mer på de liberala krafter som invaderat föreningen. Han håller nämligen hårt på att semikolon enbart ska användes som särskiljare av matrissatser som har nexusförbindelse. ”Ah, nöjet att läsa gamla grammatikor över ett glas flaggpunsch”.

Men när riksdagen nyligen klubbade igenom nya strängare regler för elscootrar så kände Ragnar att hans sisyfoskamp mot samhällets förfall äntligen fått ett erkännande. Som om han nu företrädde gatan och folkets rätt likt en Charles Bronson-karaktär, fast i paletå från ett nerlagt skrädderi på Grev Turegatan.

Ragnar återtog därför kontakten med sin gamle kompis Zeke Wennberg vilken nu drev en brunmurrig allmänverkstad i Söderförort. De svetsade och bände och stånkade flera tappra nätter tills deras kreation stod färdig – Elscooterterminatorn ”Finn-Gorm 2000”.

Den enda som skulle kunnat avslöja honom var väl den lätt skärrade änkegeneralskan Elvira Stålhandske som här på bilden just slagit upp sitt femte glas portvin. Men hennes sympati och tystnad var lika säker som den penibla nivån på Ring P1, så där högg Kommisarie Gisendorff i sten.

Ulf Nilsson är en 49-årig illustratör med förkärlek för gammal tysk syntmusik och obskyr sciencefiction litteratur. 

Jesper Nordström
JESPER NORDSTRÖM
jesper.nordstrom@opulens.se

Jesper Nordström är kulturskribent med inriktning på litteratur och idéhistoria, med särskilt intresse för modern poesi och tysk prosa. Han har även gjort resereportage från Berlin och Köpenhamn med inriktning på arkitekturhistoria.

Det senaste från Underskruvat

0 0kr