Nobelprisets ogudaktiga ljus

Underskruvat.
Mandala, mystiskt ljus, mystik,
Illustration: Pixabay.com

2023 års nobelpris i kemi utdelades igår till tre amerikanska forskare som upptäckt och utvecklat de så kallade kvantprickarna. Dessa nanoteknikens minsta komponenter sprider numera sitt ljus från tv-skärmar och led-lampor men Jesper Nordström spår ljuset en mörk framtid.

Jag tippar på att konspirationsteorierna om Nobelpriset i kemi redan nu börjar att frodas. Teorier i stil med att judiska lobbyn kommer att ta över ljusspårningen i våra celler som tydligen är en populärvetenskaplig förklaring till det hela. Att det egentligen handlar om en slags ”avprogrammering av kristna värden med hjälp av den satanistiska mörka kabalen driven från källaren i en mexikansk lunchsylta i en villaförort i Washington”.

Mexiko har såklart anledning att hämnas på Jesus Trump för att han ville bygga en mur (sätt in valfritt dunkelt bibelcitat om mur, öken, torka som bevis för att det är en apokalyps på gång i södra Texas vid gränsen).

Om ett halvår kommer du kunna köpa ett ljus-renande femdimensionellt kristall-ljus på nätet som en milt psykisk sjuk men väldigt frodigt varm deltidsanställd sjuksköterska importerar som sidoverksamhet.

Se vidare kopplingen Kristus, kärlek, renhet och ljus kontra det mörkt smutsiga semitiska och ogudaktigt syntetiska ljus som kommer från demokratiska delstater med woke-universitet. Ni vet, där som det bara bor kommunister, bögar och andra som håller på att rasera det fina Hillbilly-USA.

JESPER NORDSTRÖM
jesper.nordstrom@opulens.se

Jesper Nordström är kulturskribent med inriktning på litteratur och idéhistoria, med särskilt intresse för modern poesi och tysk prosa. Han har även gjort resereportage från Berlin och Köpenhamn med inriktning på arkitekturhistoria.

Det senaste från Underskruvat

0 0kr