Den nya skvallerkulturen

Underskruvat.
Collage: Opulens (Bildkälla: Pixabay,com)

SEKRETESS. Iodine Jupiter reflekterar över hur sekretesskulturen skapar möjligheter för en ny form av skvallerkultur.

Med anonymisering och sekretess får du inte veta någonting om någonting. Jag ringde och försökte få veta vem jag är, men det var omöjligt.

Med övergången till digital fascism, övervakningsappar, 5G och låst information får vi den automatisering landet önskar. En av dess många fördelar är att ingen kan ställas till svars när någonting händer. Var och när de korkade besluten är fattade är hemligstämplat.

Sekretess är det fiffiga sättet att skydda politiker, arbetsgivare och de rikas hemligheter. Och med den följer unika möjligheter för en helt ny form för skvallerkultur. Värre än vad Stasi någonsin skapat. Människors nyfikenhet vet inga gränser. Min kamera- och mikrofonutrustade drönare kommer till mig som en tillgiven hund med allt som behövs för dagens skvaller.

ANVÄND DENNA!
IODINE JUPITER
iodine.jupiter@opulens.se

iodine Jupiter är skriftställare med tematiska verk inom dramatik, musik och litteratur. En satirisk ton är ofta vapnet som riktas mot vår tids idioti. Bakom titlar som Dom dödas pornografi och Obscen sanning ryms både skönhet och civilisationskritik. En senare publikation i denna anda är En tjänstemans meditationer.

Det senaste från Underskruvat

0 0kr