Viktigt med rätt inredning för café och restaurang

Sponsrat.

Äger du ett café eller en restaurang? Eller kanske du har tänkt att starta upp en sådan verksamhet? Hur du väljer att inreda i lokalen, det har en stor påverkan. Oftast på gästerna. Du vill ju att de dels ska stanna till, komma in, beställa, sitta kvar samt även komma tillbaka flera gånger om. Även om det är så att du har supergott kaffe och bästa bullarna i stan, eller bästa maten, så gäller det ju att först få in gästerna, så att de kan upptäcka det. För att ditt café eller din restaurang ska väcka intresse eller lust att stanna kvar, så är det bra att lägga stort fokus på inredningen. Rätt sorts cafemöbler och restaurangmöbler är en del av det. De ska vara snygga att se på så väl som bekväma och funktionella. Utöver det är det så klart även viktigt med hur det ser ut för övrigt. En mörk, murrig lokal med slitna tapeter på väggarna lockar sällan gäster. Men snygga tapeter, rätt sorts belysning och rätt sorts inredning kan göra det.

Ha ett helhetskoncept

Oavsett om du ska starta upp nytt, eller känner det är dags för förändring, så är det viktigt att du har en miljö som känns inbjudande. Det är ju vad gästerna ser först. Så en bra entré, med bra skyltning är ett sätt att locka in dem på. Sedan bör inredningen och miljön för övrigt få dem att stanna kvar. Du bör se till att inte ha en trång och oorganiserad miljö, för det gör att de flesta inte kommer tillbaka, oavsett hur god mat eller bra bullar du serverar. Att ha ett helhetstänk och ett bra helhetskoncept är viktigt. Från bra bord och stolar, till andra delar. Så satsa på bra cafemöbler och restaurangmöbler, bra inredning och bra belysning så kommer dina gäster att trivas.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.