Välj rätt utedusch

Sponsrat.

Kanske du länge har gått och funderat på att köpa dig en utedusch? När du ska välja utedusch så finns det dock en del saker att fundera på. Du bör fundera på vad det är du vill ha ut av duschen samt vad son är viktigt för dig. Det är ju en del val som ska göras. Det är dels material, design, VVS-lösningar, monteringsmöjligheter, vattenkapacitet, dels om den ska värmas upp med hjälp av solen, med gasol eller kopplas till de vattenledningar du redan har. 

En bra utedusch, det är den som drivs med hjälp av solenergi. Alltså att den värms upp med hjälp av solen. Du får då en miljövänlig utedusch som även är enkel att installera. Det enda du behöver ha, det är en soldusch samt en vattenslang att koppla den till. Se bara till att placera den i direkt solljus.

Olika uteduschar kan vara i olika material, så det är bra att fundera på vad som passar dig. Det är ju bra om den kan tåla både väder och vind. Ett bra alternativ är koppar, som är fantastiskt väderbeständigt då den tål både frost, regn och sol.

En annan sak att ta i beaktande, det är höjden på duschen. Det är ju bra att kunna stå bekvämt under den då du ska använda den. Bäst är det om den går att justera, så att alla i familjen kan ändra den efter behov. 

När behöver man använda en utedusch?

En utedusch passar bra att använda när du vill och hur du vill. Den kan vara bra att ha i anslutning till en eventuell pool för att kunna duscha av dig både före och efter. Den är även perfekt att ha i trädgården om du vill kunna duscha av dig efter du ägnat dig åt trädgårdarbete eller om du har legat och solat. 

Du kan även ha nytta av den efter en dag på stranden. Du kan då skölja av dig, alla barn och alla badkläder utan att behöva gå in och dra med dig sanden dit.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.