Planera din flytt på ett bra sätt

Sponsrat.

Är det så att du ska flytta? Då är det bra att planera denna flytt och det i god tid. Det är ju en hel del som ska ordnas i samband med en flytt. Det kan vara smart att boka in flytthjälp. Flytthjälp går ju att få via vänner, eller så bokar man en flyttfirma helt enkelt. Men hjälp med flytten är ofta ett måste, på något sätt. Det är inte så enkelt att bära en säng eller soffa på egen hand. Fördelen med att använda flytthjälp i form av flyttfirma är att det går snabbt och lätt och du själv slipper bära.

Att tänka på inför flytten

Om du har bokat in flytthjälp för själva flyttdagen så har du ändå en del annat att fixa med. Du bör se till att flytta på abonnemang som bredband, telefon och tv. Kolla upp ditt elavtal om det går att flytta med eller om du måste säga upp och teckna ett nytt. Du ska även se till att kontakta ditt försäkringsbolag så att du flyttar på din hemförsäkring. Om du inte har en så skaffa det! Sedan givetvis adressändra så klart.

Packa inför flytten

En stor del av flytten är att packa alla dina saker. Det är bra att börja med en rejäl rensning av alla dina saker. Det finns troligen en hel del du kan slänga, så väl som sälja och skänka. Då blir det mindre att både packa och packa upp. Se till att skaffa fler flyttlådor än du tror att du behöver. Det går nämligen åt många och du bör inte fylla dem för tungt heller. Saker du använder mer sällan kan du packa ner tidigt som finporslinet och böcker. Badrummet kan vänta tills dagen före flytten. När dagen väl är kommen att flytta, se då till att ha allt klart och sätt igång och flytta!

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.