Har du drabbats av tennisarmbåge?

Sponsrat.

Har du drabbats av det som i dagligt tal kallas för tennisarmbåge? Det i sig har inget med tennis att göra, mer än att man kan drabbas av det om man spelar tennis. Man kan drabbas på grund av andra orsaker med. Tennisarmbåge heter på latin lateral epikondyalgi. Det är helt enkelt en överbelastningsskada. När du drabbats av detta, så känns det oftast av genom att du upplever smärta på utsidan av armbågen. Även då du vrider armen så kan det ge smärta. För hjälp och behandling så kan du vända dig till Fasciakliniken. Du kan även följa våra tips och råd nedan.

Tips vad du kan göra om du fått tennisarmbåge

Först och främst, då du drabbats, så är det viktigt att du vilar armbåge och arm. Försök i största möjliga mån att göra rörelser eller aktiviteter som gör att du känner av smärtan. Försök även att undvika att överbelasta din arm och armbåge. Men för den sakens skull innebär det inte att sitta helt still. Du bör ändå försöka att hålla igång din arm. Det utan att du överbelastar den.


Ett annat tips är att testa om du får mindre ont om du tar läkemedel. Du kan även testa att använda dig av ett stödförband eller bandage. Det finns armbågsstöd att använda, så väl som att du kan testa att använda dig av kinesiotejp.

Du kan även göra olika övningar och träna upp armen hemma. Annars kan det vara bra att söka vård eller gå till en fysioterapeut. Det finns lite olika behandlingar som kan hjälpa. Bland annat lågenergilaser och stötvågsbehandling. Sedan finns det även en behandling av din fascia, som kan hjälpa!

Testa fascia behandling

En annan sak du kan göra, det är att vända dig till Fascia kliniken. Där sysslar de med så kallad fascia behandling. Det kan hjälpa mot tennisarmbåge så väl som mot frusen axel, nackproblem, ryggvärk och om du känner dig stel. Fascian i sig, det är något vi alla har i våra kroppar. Det är som ett slags nätverk av bindväv kan man säga. Den står även för mer än en tredjedel av rörelseapparaten. Blir fascian i sig skadad, så kan den klibba samman eller bli inflammerad. Det är då du kan ha svårt att röra dig eller får ont.

När det gäller tennisarmbåge, så väl som musarm och golfarmbåge, så beror dessa oftast på att det blir inflammation i vävnaden. Genom att låta Fascia kliniken utföra sin behandling, så kan rörligheten ökas, samt att den även ökar vätskeflödet i vävnaden. Den stimulerar också kroppens mikrocirkulation.

Den behandling som görs av fascian, det görs med hjälp av en maskin. Den kan arbeta ner på djupet samt är bra för att låta trötta muskler bli av med sina spänningar. Sedan kan den även på ett bra sätt stimulera cirkulationen i själva fascian.

Så har du drabbats av ont i armen, tennisarmbåge eller annat, så kan det ju vara värt att testa att behandla din fascia för att se om det hjälper.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.