Hållbara val av stil och funktion

Sponsrat.

Vi har fullt upp med att tänka medvetna köp, miljö, hållbarhet och klimatsmarta val Alla ska vi bidra till positiv miljöpåverkan.

Men andas och sänk dina axlar. Ta en sak i taget och börja med basen, att tänka hållbart.

Uppdatera hemmet med klimatsmart hållbarhet

Hållbara möbler har lång livslängd och det innebär kvalité och att materialet är återvinningsbart. Några kronor extra ger dig flera års vinning i möblernas livslängd. Det resulterar i ett hållbart tänk och en hållbar ekonomi.

Ta en runda på second hand, auktioner, loppis, och sociala medier där man kan finna och fynda begagnade möbler och begagnad inredning ifall man vill få ner priset och samtidigt återanvända något. Sedan finns det ett flertal butiker på internet som säljer egentillverkade möbler av naturligt material, skapat för hand och i miljövänliga material. Handgjort från grunden ger oftast en fin kvalité. Det är hållbart och miljösmart.

Mixa, matcha och förnya

‘Genom att köpa delarna man önskar så kan den händige fixa själv. Ett bordsben här och en skiva där och vips så har du designat ditt eget bord!

Byt knoppar eller handtag på den gamla byrån eller på garderoben som du tänkte köra till grovsoporna. Du ska se vilken härlig uppsving din möbel får!

Byt tyg på din gamla soffa för att få den som ny eller byt bordsben på ditt slitna matsalsbord för att få till en helt ny look. Återbruka är bättre val för miljön än överkonsumtion som resulterar i massproduktion.

Att välja färg på möbeln, oavsett om du ska måla en bordsskiva eller byta överdrag till soffan så bör det vara en färg som du tror dig att stå ut med en tid framöver samt passar in till den övriga miljön.

Återanvända genom att förnya dina möbler då du ledsnat på dem är klimatsmart och på köpet får du, till synes, en helt ny möbel!

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.