Guide till det bästa skägget

Sponsrat.
Foto: Pexels.com

Att pryda hakan med skägg är trendigt just nu. De allra flesta män passar i någon form av skägg. Det gäller bara att ta hänsyn till sina förutsättningar. Ljusa skäggstrån behöver ofta vara längre eller fler för att fylla ut ett helskägg medan andra skägg nästan är för vilda och växer ihop med håret på bröstet och kräver mer tid till grooming. Utgå ifrån dina genetiska anlag och ge dig den tid du behöver för att fylla ut eller trimma ner din skäggväxt. Hur lyckas du få ett bra skägg? Vi ger dig en guide.

Första steget

Det första steget är att du helt enkelt slutar att raka dig. Den första veckan kommer din lata sida uppskatta att inte behöva raka hakan, men sedan kommer ditt tålamod att prövas. Ett skägg på utväxt kan nämligen klia en aning, och innan du nått den längd och tjocklek du vill ha kan din hårväxt se lite ovårdad ut. Många tror att de inte har anlag för helskägg när det ser lite glest eller fläckigt ut i början, men de flesta behöver bara mer tid. Läs mer här https://www.mrbearfamily.com/se/ om exempelvis daglig rengöring och återfuktning.

Andra steget

När du efter tre till sex veckor börjar se ett mjukare, tätare skägg har du råmaterialet för att forma den skäggstil du vill ha. För att sköta om och styla ett skägg på bästa sätt behöver du först och främst en bra skäggtrimmer, men också ett par bra rakprodukter och, beroende på skägglängd, stylingprodukter.

Tredje steget

Genom att anpassa längden på skägget och hur du trimmar kindlinjen, halslinjen och mustaschen, kan du skapa en mängd olika snygga skäggfrisyrer. Forma ditt skägg för att skulptera ditt ansikte, gör en stil med en trendig form eller välj den enkla vägen med den variant som kräver minst underhåll. Kortare skäggfrisyrer är lättskötta och passar de allra flesta. Längden trimmar du med din skäggtrimmer.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.