Prisregn över Opulens medarbetare

Redaktionellt.
Foto: Arek Socha

Under senaste tiden har flera av Opulens medarbetare fått priser, stipendier och bidrag för sina insatser som skribenter.

Crister Enander har fått stipendium från Författarnas kopieringsfond och Samfundet De Nio har givit sitt särskilda pris till Clemens Altgård. Karolina Bergström har som kulturjournalist, liksom David Zimmerman, tilldelats konstnärsbidrag från Författarfonden. Och ur samma fond har Cecilia Persson beviljats femårigt arbetsstipendium.

I samband med releasen av de ryska översättningarna av Melker Garays novellsamlingar Råttan och Fågelskrämman tilldelades han priset Terra incognita under Moskvas internationella bokmässa.

I tisdags meddelade också Arbetarnas bildningsförbund och Moa Martinsons litterära sällskap att 2017 års Moapris går till Anna Jörgensdotter. I motiveringen skriver Ebba Witt-Brattström att den senaste romanen, Solidärer, är en ”makalös litterär prestation, som visar att Anna Jörgensdotter kan sägas vara vår nu levande största arbetarförfattare”.

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Redaktionellt

Midsommar, sommarskylten, info om sommaren med Opulens

Trevlig sommar!

Opulens tar nu sitt sedvanliga sommaruppehåll och är på plats igen måndagen
0 0kr