Från landsorten: ”Gyllebo 7 maj 2021”

Prosa & poesi.
Foto: Emma Eriksson Olsson.

LYRIK. Emma Eriksson Olssons ”Från landsorten” är en poetisk korrespondens med utgångspunkt i en mindre skånsk tätort, med avstickare till olika platser i landskapet. Det rör sig om vardagsnära dikter i samspel med Emmas egna foton.

Gyllebo 7 maj 2021

Råkar väcka ett rådjur när jag går ut i trädgården om morgonen. Djuret reser sig mödosamt. Hela året har jag sett detta djur tillsammans med sina syskon, bekymmerslöst vandra runt och plundra trädgårdar. Jag tog för givet att de var bröder. Så bekymmerslöst jag sett dem röra sig, rör sig bara pojkar. Men jag förstår när jag ser den svullna buken, det är en hona och hon är ensam nu, för hon ska föda.

Vi tittar på varandra medan hon vandrar ut i hagen utanför. Och jag kan nästan inte bära det, att hon är ensam med sina födslovärkar nu.

Emma Eriksson Olsson
EMMA ERIKSSON OLSSON
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Prosa & poesi

öga i rymden, DNA, eye in the sky,

En fasansfull film

NOVELL. Idag har vi glädjen att publicera en nyskriven novell av författaren
0 0kr