Från landsorten: ”Antiloper i Gärsnäs”

Prosa & poesi.
Foto: Emma Eriksson Olsson.

LYRIK. Emma Eriksson Olssons ”Från landsorten” är en poetisk korrespondens med utgångspunkt i en mindre skånsk tätort, med avstickare till olika platser i landskapet. Det rör sig om vardagsnära dikter i samspel med Emmas egna foton.

Antiloper i Gärsnäs

Vasen köpte jag av Ronny i Gärsnäs. Hans far hade nyss dött och nu sålde Ronny ut sitt föräldrahem genom en loppis i huset. I vasen satt ett stort fång plastblommor. Jag var tvungen att köpa dem med sa han. Så det gjorde jag. De satt hårt fastklistrade i vasens hals och senare den dagen fick jag använda all min kraft för att bända loss blommorna. Det var Ronnys mor som klistrat fast dem där. En så beslutsam kvinna med en så stark kärlek för plastblommor.

Kanske tittade hon också på vasens sagolika antiloper och tänkte på andra sidan av jorden precis som jag.

Emma Eriksson Olsson
EMMA ERIKSSON OLSSON
info@opulens.se

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Prosa & poesi

0 0kr