Noterat: Förlägg eventet till kyrkan

Noterat/Samhälle.

EVENT. En sådan där eventarrangör i kungliga huvudstaden klagar på sin egen Facebooksida och säger att event nu måste nå nästa nivå. Det är som skolverket: Det höjs upp i ännu mer antiintellektuella blå moln så att det inte fastnar eller jordar sig över huvud taget. De säger inte hur det ska höjas men tillåt mig ge några fingervisningar om hur det kan gå till.

Pro primo: Förlägg det till en kyrka. Då moderniserar sig denna institution utifrån Hasse och Tages gamla iakttagelse att en präst inte behöver vara religiös numera, bara han kan supa och svära och kasta varpa.

Pro secundo: Utifrån ovanstående lyckas företaget förläna sitt krängande av ytterligare en meningslös tjänst eller produkt en andlig dimension. Lite som när Staël von Holstein nästan lyckades utmåla sig som en modern Moder Teresa med sitt IT-fjompande.

Till sist gäller det att låta den moderna tekniken ingå äktenskap i helvetet med den nya sortens anställningsformer, så se till att desperata 19-åringar i publiken kan ladda ner en av företagets appar så kan de bli “mentalitetsambassadörer” för projektet. Utan lön såklart, men det ser bra ut på ett cv för den som tänker söka ett fast jobb (något som sällan finns, men ändå).

Jesper Nordström

LÄS FLER NOTISER

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Noterat

0 0kr