Zara Larsson startar eget skivbolag

Nyheter.
Artisten Zara Larsson blir sin egen skivbolagsdirektör på Sommer House Records (foto: Gustaf Månsson/SvD/TT)

DIY. Zara Larsson startar eget skivbolag, Sommer House Records, och tar med sig hela sin låtkatalog, skriver artisten själv i ett pressmeddelande.

(social]

Hon har sedan 2011 varit knuten till det fristående svenska skivbolaget Ten Music Group och i en uppgörelse som beskrivs som unik med bolagets vd Ola Håkansson tar hon kontrollen över hela sin låtkatalog.

”Det här blir en naturlig och spännande utveckling i Zaras fortsatta karriär”, säger Ola Håkansson i en kommentar i pressmeddelandet.

”Stort tack till Ola och alla på Ten för att de hjälpte mig att starta min karriär och nu ger mig chansen att stå på egna ben som artist”, säger Zara Larsson.

Zara Larsson är i dag Sveriges internationellt mest framgångsrika unga artist, vars inspelningar har streamats drygt nio miljarder gånger på olika plattformar.

Sommer House har i USA förnyat Zaras kontrakt med Epic Records och på hemmaplan kommer Sommer House distribueras av Sony Sweden.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr