Svensk skräckfilm får premiär i oktober

Nyheter.
Joakim Lundell tar klivet in i filmvärlden med Feed. (Foto: United Stage/MyNewsDesk/Wikipedia)

SKRÄCK. Inspelningen av Feed har nu påbörjats. Den svenska skräckfilmen beskrivs som en film med influenser från filmer som Lights Out, Darkness Falls och A Quiet Place.

I huvudrollerna ses Sofia Kappel, som nyligen guldbaggebelönades för sin roll i Ninja Thybergs Pleasure, samt Molly Nutley. I övriga roller finns Joel Lützow, Vincent Grahl, Emilia Rosenstielke, Amanda Lindh, Mikael Odhag och Annica Liljeblad.

– FEED är ett mycket spännande projekt som verkligen testar någon nytt på den svenska biomarknaden, och vi hoppas och tror att detta kommer att bli en rivstart på ett långt samarbete, säger Rasmus Krogh från Nordisk Film.

Feed beskrivs som inspirerad av sin samtid och av influenserkulturen – och kreativ producent är just influensern Joakim Lundell.

– Jag har alltid drömt om att göra långfilm. För mig är det ett helt logiskt steg att ge mig in i branschen, och just skräck och skräckfilm ligger mig varmt om hjärtat. Det här är första steget mot Hollywood, säger Joakim Lundell i ett pressmeddelande.

Feed har biopremiär 28 oktober.

Anna Brynhildsen

Det senaste från Nyheter

0 0kr