Smith & Thell vinner musikskrivarpris i USA

Nyheter.
Smith & Thell (Victor Thell och Maria Jane Smith) får en hel del dollar i prispengar. (Foto: Christine Olsson/TT)

PRISAD. Svenska artistduon Smith & Thell prisas vid den amerikanska musiktävlingen International Songwriting Competition.

Tillsammans med producenten och låtskrivaren Peter Kvint får folk/pop-duon, som består av Maria Jane Smith och Victor Thell, tävlingens finaste pris för sången “Goliath”.

Prischecken är på 25 000 dollar och mer än 40 000 dollar i kringförsäljning och tjänster (totalt motsvarande nästan 550 000 kronor), enligt ISC.

“Musik är anmärkningsvärt genom att det kan förändra sättet du ser på världen. Sången ‘Goliath’ gör det och är relevant för alla personligen, eftersom vi alla har problem att övervinna”, säger ISC-grundaren Candace Avery i ett uttalande.

I juryn till den amerikanska musiktävlingen ISC finns artister som Dua Lipa, Tom Waits, Bebe Rexha och Coldplay.

Tävlingen, som har anordnats sedan 2002, syftar till att “uppmuntra låtskrivare att skapa, utveckla, och utmana sitt artistskap genom att skapa något uppriktigt meningsfullt”.

Enligt ISC deltog 26 000 bidrag i tävlingen från 158 länder, där 71 vinnare i 23 kategorier utsågs.

Lotta Lindgren och Martin Stilling får ett hedersomnämnande för “You and I” som släppts under sångerskans artistnamn Léon i kategorin Adult album alternative.

Det senaste från Nyheter

0 0kr