Sex Pistols ger ut omtvistat samlingsalbum

Nyheter.
Sid Vicious till vänster och Johnny Rotten till höger vid en spelning 1978 (foto: AP/TT)

KULTURBRÅK. Sex Pistols släpper ett samlingsalbum med 20 av sina mest kända låtar från bandets glansdagar 1976–1978, skriver Louder Sound. “The Original recordings” släpps i samband med att en tv-serie om bandet har premiär på Disney+ i maj.

Serien heter “Pistol”, baseras på gitarristen Steve Jones memoarer “Lonely boy” och regisseras av Danny Boyle. I rollerna syns bland andra Toby Wallace som Jones, Louis Partridge som Sid Vicious och Maisie Williams från “Game of thrones” som punkikonen Jordan.

Men sångaren Johnny Rotten, eller John Lydon som han egentligen heter, är missnöjd och tar avstånd från både skivan och serien, skriver Far Out Magazine.

Lydon har tidigare försökt att stoppa sina forna bandkollegor från att låta Danny Boyle använda deras originallåtar i tv-serien, ett fall som togs ända till Högsta domstolen i Storbritannien och som Lydon förlorade.

Enligt John Lydon framställer Steve Jones självbiografi honom på “ett hotfullt och osmickrande sätt”.

Ann Edliden/TT

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr