Så firas nationaldagen i SVT

Nyheter.
För fjärde året i rad leder Anne Lundberg och Tara Moshizi SVT:s nationaldagsfirande från Skansen. (Foto: Henrik Montgomery/TT)

FIRANDE. För fjärde året i rad leder Anne Lundberg och Tara Moshizi SVT:s nationaldagsfirande från Skansen. Trots att årets firande i pandemitider ser lite annorlunda ut utlovas mycket musik av artister som bland andra Lisa Nilsson, Timbuktu, José González och nyligen Eurovisionaktuelle Tusse, skriver SVT i ett pressmeddelande.

“Det är alltid härligt att få fira Nationaldagen eftersom det är en dag när Sverige är som allra vackrast. Skirande grönska, hav av blommor och alla människor som är både glada och förhoppningsfulla inför sommaren. Det är helt enkelt den finaste tiden på året och då är det härligt att få fira,” säger Anne Lundberg.

Under dagen håller även kung Carl XVI Gustaf ett anförande från Kungliga slottet medan Sveriges före detta EU-minister Cecilia Malmström högtidstalar – och fanutdelningen sköts av Kronprinsessan Victoria.

“Det är en stor ära att få leda Nationaldagen i SVT och jag ser fram emot att göra det tillsammans med Anne Lundberg för fjärde året i rad”, säger Tara Moshizi i pressmeddelandet.

Nationaldagssändningen avslutas med taptot på Stockholms slott och sändningen börjar kl. 20:00 i SVT2 och SVT Play.

TT Nyhetsbyrån

Det senaste från Nyheter

0 0kr