Operan öppnar för minst 50 personer

Nyheter.
Kungliga Operan ger sina första föreställningar för publik i början av september. (Foto: Simon Rehnström/SvD/TT)

LÄTTNAD. Även om det bara blir för 50 personer öppnar Kungliga Operan i Stockholm för publik igen i början av september.

Däremot berättar man ännu inte vilka föreställningar som inleder. Dessa avslöjas på en presskonferens i mitten av augusti med de nya konstnärliga cheferna – operachefen Michael Cavanagh, Unga Operans nya chef Ellen Lamm samt musikchefen Alan Gilbert.

Operan kommer även fortsättningsvis att producera för sin digitala kanal Operan Play, enligt nuvarande operachefen och vd:n Birgitta Svendén.

– Några kommer att springa till våra teatrar av ren glädje och lycka, andra kommer att fortsätta känna sig osäkra, säger hon i en filmad intervju som Operan publicerat på sin egen hemsida.

– Vi förbereder oss för ännu ett osäkert år, det finns en osäkerhet även inför 2022. Jag tror aldrig att saker och ting kommer att bli som före pandemin. Jag tror att vi har fått tänka om i mycket. Vi har haft väldigt lång framförhållning, där har vi fått lära oss att vad som helst kan hända, säger Birgitta Svendén i den filmade intervjun.

TT Nyhetsbyrån

Det senaste från Nyheter

0 0kr