Nisti Stêrk tar avstånd från tv-serie om Fadime

Nyheter.
Nisti Stêrk har hoppat av arbetet med den kommande serien “Fadime”, meddelar hon på Facebook. (Foto: Alexander Larsson Vierth/TT)

AVHOPP. Skådespelaren Nisti Stêrk tar avstånd från den kommande dramaserien om hedersmordet på Fadime Sahindal, uppger SvD. Serien har inte heller familjens godkännande enligt Stêrk.

Nästa år är det 20 år sedan hedersmordet på Fadime Sahindal och i slutet av mars gick Nent Group ut med att man i sommar börjar spela in dramaserien “Fadime” om de sista åren i hennes liv. Vem som ska spela Fadime sades dock inte.

Skådespelaren och regissören Nisti Stêrk meddelar nu att hon tar avstånd från projektet, uppger SvD. I ett Facebookinlägg skriver hon att serien varken har hennes eller familjen Sahindals stöd.

Presschefen för Nent Group i Sverige, Susanne Nylén, bekräftar att Nisti Stêrk varit inblandad i arbetet med serien men slutat på grund av meningsskiljaktigheter. Enligt Nylén har de ansvariga för dramaserien varit i kontakt både med Fadime Sahindals efterlevande och med hennes pojkväns släkt.

– Men sedan är det såklart en stor familjetragedi och ett fall som drabbade ett helt land – det är klart att det rör upp massor av känslor. Men serien kommer att göras med största respekt, säger Nylén till SvD.

Serien baseras på polisens undersökning av hedersmordet samt på boken ”Du ska dö” av Fadimes advokat Leif Ericksson och författaren Ulf Broberg.

TT Nyhetsbyrån

Det senaste från Nyheter

0 0kr