Mona Lisa tårtad av utklädd man i Louvren

Nyheter.
Mona Lisa blir fotograferad i Louvren i Paris (foto: Michel Euler/AP)

AKTION. En man utklädd till en äldre kvinna i rullstol verkar ha gjort sig skyldig till en något oklar attack på världens mest kända tavla – renässanskonstnären Leonardo da Vincis Mona Lisa, rapporterar Guardian.

Mannen ska ha “hoppat upp” ur rullstolen och försökt krascha skyddsglaset som omgärdar målningen, för att sedan smeta ut en gräddig kaka över det berömda motivet i någon form av klimataktion.

På sociala medier sprids bilder och filmer på tavlan, som inte verkar ha tagit skada av tilltaget, där en anställd på museet torkar av skyddsglaset.

Ett vittne som filmat det inträffade skriver, enligt Guardian, att mannen även slängde rosenblad omkring sig innan han blev tacklad av säkerhetsvakter.

TT Nyhetsbyrån

Stefan Bergmark är chefredaktör för Opulens. Norrlänning men sedan sekelskiftet bosatt i Malmö. Stefans yrkesmässiga bakgrund är från olika fanzines, tidskrifter samt oberoende medier och som frilansjournalist har han främst skrivit åt dagstidningarnas kultursidor. Stefan har också varit redaktör för ett par böcker samt fått tre antologier med krönikor utgivna. Mer om och av Stefan Bergmark: www.stefanbergmark.se

Det senaste från Nyheter

0 0kr