Mike Pences böcker väcker protester på förlag

Nyheter.
Den amerikanske förläggaren Jonathan Karp försvarar sitt beslut att ge ut två böcker av Donald Trumps vicepresident Mike Pence (till höger). (Foto: Susan Walsh/AP/TT)

KONTROVERS. Böcker skrivna av amerikanska presidenters medarbetare brukar vara guld för de amerikanska förlagen. Med president Trump har det dock blivit mer komplicerat, skriver NY Times.

Efter att till slut ha bestämt sig för att inte ge ut en bok av Trumpvännen och senatorn Josh Hawley meddelade förlaget Simon & Schuster nyligen att man tänker ge ut två böcker av den förre vicepresidenten Mike Pence. Nyheten resulterade i upprop mot publiceringarna underskrivet av 200 av förlagets anställda, flera av de egna författarna samt ytterligare 3 500 personer.

Jonathan Karp, Simon & Schusters högste chef, svarar dock sina anställda i ett brev: “Vi kommer till jobbet vare dag för att publicera, inte för att ställa in, vilket är det mest extrema beslut en förläggare kan ta och ett som motsätter sig själva kärnan i vår mission att publicera en variation av röster och perspektiv.”

TT Nyhetsbyrån

Det senaste från Nyheter

0 0kr