Malala Yousafzai gör tv för Apple

Nyheter.
Malala Yousafzai har skrivit på för Apple TV plus i syfte att utveckla innehåll för strömningstjänsten (foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT)

NYTT JOBB. Fredspristagaren Malala Yousafzai ska börja utveckla innehåll för Apple TV plus.

Hon ska bland annat jobba med dokumentärer, drama, komedier och barn-tv-serier. Tanken är att den berömda aktivisten ska dra nytta av sin förmåga att inspirera människor över hela världen, rapporterar The Wrap.

“Jag tror på kraften som finns i berättelser, den kan föra familjer samman, skapa vänskapsband, bygga rörelser och inspirera barn att drömma”, säger Malala Yousafzai i ett uttalande.

“Jag är tacksam för möjligheten att stödja kvinnor, unga människor, författare och konstnärer i att skildra världen så som de ser den”, tillägger hon.

Malala Yousafzai, som 17 år gammal tilldelades Nobels fredspris 2014, har tidigare skrivit en uppmärksammad självbiografi och ytterligare två böcker. Hon har medverkat i en dokumentär om sin uppväxt och grundat en fond till stöd alla kvinnors rätt till utbildning.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr