Lövin skriver bok om tiden i politiken

Nyheter.
Isabella Lövin (foto: Jessica Gow/TT)

SPRÅKRÖR. Efter mer än ett decennium i politiken lämnade Isabella Lövin sina poster i februari 2021. Nu kommer “Oceankänslan”, hennes skildring av tiden i politiken och tankar kring varför det är så svårt att enas kring överlevnaden för livet på planeten.

“Det har varit hårda år i politiken. Framför allt åren som minister och språkrör för Miljöpartiet. Den tjattrande kören av oförnuft och egenintressen har tärt på mig. Och det har till slut fått mig att bli fullständigt övertygad om att det bästa jag kan göra av min stund på jorden just nu är inte att vara politiker, utan att berätta”, säger Lövin i ett pressmeddelande från förlaget.

Isabella Lövin är tidigare språkrör för Miljöpartiet, ledamot av Europaparlamentet, biståndsminister, miljö- och klimatminister och vice statsminister. Hon är utbildad journalist och för debutboken “Tyst hav” fick hon bland annat stora journalistpriset i kategorin årets berättare 2007.

TT Nyhetsbyrån

Opulens är ett dagligt nätmagasin som vill stärka kulturjournalistikens opinionsbildande roll. Kulturartiklar samsas därför med opinionsmaterial – allt med en samhällsmedveten blick där så väl klimatförändringarna och hoten mot yttrandefriheten som de sociala orättvisorna betraktas som självklara utgångspunkter.

Det senaste från Nyheter

0 0kr